- Úvod
- Aktuality, články
- Recepty na grilování
- PLNĚNÉ PAPRIKY S RICOTTOU A KAPARY
PLNĚNÉ PAPRIKY S RICOTTOU A KAPARY
Pátek 02. červenec 2010, Autor: Jirka Klecan, Martin PelcPLNĚNÉ PAPRIKY S RICOTTOU a KAPARY
Ingredience (6 porcí) :
- 4 středně velké papriky
- olivový olej
- 200 g mozzarelly
- 4 naložené kulaté chilli papričky (ty necháme okapat, najemno nasekáme. pokud jsou příliš ostré, úměrně jejich množství snížíme)
- 150 g sýr Ricotta
- 2 polévkové lžíce nasekaného oregana
- 1 polévková lžíce nasekaného tymiánu
- 4 polévkové lžíce velkých kapary (tzv. kaparových jablek)
- 18 černých oliv
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Papriky rozkrojíme podélně tak, abychom získali ploché části, které můžeme plnit. Z paprik odstraníme semínka a vnitřní stěny. Paprikové půlky následně potřeme olivovým olejem (cca 1 polévková lžíce) a pak je položíme rozkrojenou stranou nahoru.
Rukou natrháme mozzarellu na menší kousky a rovnoměrně je rozdělíme do paprik a posypeme sekanou chilli papričkou. Okořeníme, posypeme ricottou, oreganem, tymiánem a navrch položíme olivy. Potom rozpůlíme kapary a papriky jimi ozdobíme. Česnek nastavíme zbývajícím olejem. Přidáme sůl a pepř a přibližně polovinu této směsi přidáme do plněných paprik.
Grilujeme asi 6 minut za středních až vysokých teplot. Zbývajícím olejem potom plněné papriky poléváme. Papriky necháme na grilu ještě 6 až 8 minut, až se sýr rozteče.
Jako příloha poslouží pečivo, různé studené omáčky, zeleninový salát.
Produkty které jste již shlédli
Kdo jsme?
Firma HAGAS byla založena v roce 1991 jako fyzická osoba. V březnu 2000 došlo k transformaci firmy do společnosti s ručením omezeným pod obchodním jménem HAGAS servis s.r.o.
více informacíKde nás najdete?
HAGAS servis s.r.o.
Beneše z Loun 132
CZ-440 01 Louny
IČ : 25413104
DIČ : CZ25413104
T : +420 415 652 069
F : +420 415 652 722
E : obchod@hagas.cz